nieuws

D-day Dag van de directeur

16/04/2014

(maar ook van de beleidsmedewerker en zorgcoördinator) Voor de 3de keer organiseert CEGO D-day, (verwen)dag voor directies, beleidsmedewerkers en zorgcoördinatoren. Wij gooien het deze keer over een andere boeg met een vernieuwde formule. Zo willen we voluit interactief gaan. In het eerste deel laten we Ferre Laevers en Ludo Heylen op jullie los. Zij zijn er volledig klaar voor (lees: ze breken alles af), zoals je op de foto kan zien. We stellen 10 evidenties van het onderwijs in vraag, waarbij Ludo Heylen in gesprek gaat met de groep. Nadien reflecteert professor dr. Ferre Laevers op een aantal geselecteerde videofragmenten. Deze interactieve voormiddag geeft alvast een verrassende kijk op onderwijs.

Meer info en inschrijven...

LOOQIN KVS: het nieuwe procesgerichte kindvolgsysteem is online!

28/03/2014

Vanuit welbevinden en betrokkenheid naar competenties en prestaties

CEGO zocht naar nieuwe mogelijkheden om het procesgericht kindvolgsysteem te digitaliseren. In samenwerking met ‘Onderwijs Maak Je Samen’ (OMJS – Nederland) kreeg LOOQIN KVS vorm: een digitaal volgsysteem voor de hele basisschool (kleuter én lager), waarin welbevinden en betrokkenheid de basis vormt voor het uitbouwen van zorg. Informatie over prestaties en competenties worden erkend en meegenomen, maar steeds vanuit de betekenis voor het proces. Lees meer...

CEGO Minicongres 1.0

28/01/2014

Er is niets zo mooi en inspirerends als mensen (kinderen en leerkrachten) die gemotiveerd en betrokken bezig zijn. Het leren lijkt spontaan te verlopen, het is uitdagend, het kost weinig energie, het voelt goed en het rendement is optimaal. Met dit CEGO betrokkenheidscongres willen we jullie inspireren met 7 x 7 concrete ideeën om meer betrokkenheid te krijgen in je werking in de klas.

Het gaat om tips die in vorige CEGO-sessies nog nooit aan bod zijn gekomen. Met andere woorden, het is een uniek aanbod waarbij je op korte tijd heel veel tips kan krijgen. We vertrekken vanuit de 7 betrokkenheidsverhogende factoren voor het lager en de 4 factoren van het kleuter.

Het volledige programma vind je op http://cegominicongres.thepopular.me/

Nadat je inschrijft, krijg je via mail een keuzeformulier om aan te duiden welke thema's je wil volgen. In de prijs is een broodjeslunch inbegrepen.

Inschrijven en info

Traject in Secundair Onderwijs

18/09/2013

Grenzen verleggen door talentgericht werken in de klas. Een samenwerking tussen Luk Dewulf van Kessels & Smit en CEGO.

Inschrijven via deze link

De nieuwe kinderopvangbrochure, vers van de pers

05/08/2013

Binnenkort in je brievenbus, maar alvast hier te bekijken.

Dringende vragen


Contact

Het CEGO is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag bereikbaar van 13u00 tot en met 17u00, op woensdag van 08u30-12u30.

Via mail zijn wij bereikbaar op cego@ppw.kuleuven.be

Probleem met je factuur? Vul dan dit document volledig in en mail het naar cego@ppw.kuleuven.be


Inschrijven

In de kijker

Centrum voor ErvaringsGericht Onderwijs
Schapenstraat 34 | 3000 Leuven | Tel: +32 16 32 57 40 | Fax: +32 16 32 57 91 | cego@ped.kuleuven.be